fbpx

Om våra hästtäcken

Vi utvecklar våra hästtäcken och andra hästprodukter främst med tanke på funktion. För att kunna ha ett så brett sortiment som möjligt har vi tidlösa färger.

Alla hästtäcken finns i storlekarna 125-155, många finns också i stlk 65-115 samt 165-175. Vi har också täcken för grövre hästar med större omfång på alla ledder.

Alla våra täcken är något stora i storlekarna, men inte en hel storlek för stora. Har du en häst som ligger mitt i mellan två storlekar – ta den mindre.

Vi utvecklar ständigt sortimentet och försöker tillgodose önskemål som vi tror att många kan ha nytta av. Lämna oss gärna feedback på våra täcken, helst på mail kundtjanst@nischhast.se eller på vår Facebook sida.

Grimmor och grimskaft

Vi säljer två typer av grimmor – lädergrimma och textilgrimma. Båda grimmorna är vadderade på insidan av nackstycket och nosremmen och de är justerbara runt nos och käke.

Grimskaftet är helt i bomull och av kraftig kvalitet för bästa komfort och tillräcklig räckvidd.

Hönät

Vi har två sorters hönät som vi har utvecklat själva sydda i kraftig väv samt ripstop. Lätta att fylla på och hantera, med flexibel upphängningsanordning.

Arbetstäcken, skrittäcken och reflextäcken

Samtliga täcken är med reflexer. Vi har vårt superpopulära arbetstäcke för promenader, jobba hästen för hand eller för arbete i skrittmaskin. Utöver detta har vi reflexridtäcke och reflexkörtäcke, båda med avtagbar framdel som gör dem flexibla men ändå stabila. Samtliga av dessa täcken har 100 grams fyllning. Vårt ländtäcke är av fleece med reflekterande kantband.

Fleecetäcken

Våra fleecetäcken är av högkvalitativ fleece i flera olika varianter. Vanlig fleece med normal halsskärning eller fast helhals och quick-dry-fleece med ruggad insida och neoprenliknande utsida – samtliga perfekta som lättare stalltäcken eller svettäcken pga. sin utmärkta andningsförmåga. Vi har även en mer exklusiv shiny fleece som passar utmärkt som tävlingstäcke med fina detaljer i silver.

Flugtäcken och eksemtäcken

Vi har många olika flug- och eksemtäcken som vi har utvecklat mycket med hjälp av våra kunders önskemål. Vanligt flugtäcke med fast hals och magplatta, flugtäcke med UV-skydd samt zebrafärgat flugtäcke med normal halsskärning och avtagbar hals. Utöver det har vi också ett kombinerat regnflugtäcke för regniga varma dagar.

Eksemtäcken har vi i två varianter – ett ”vanligt” som man drar över huvudet på hästen och ett som man knäpper fram med dragkedja för att slippa dra det över huvudet.

För att komplettera sommartäckena har vi flughuvor och eksemhuvor.

Regntäcken

Regntäcken har vi främst i två styrkor – 600D och 1200D. Våra mest populära täcken är regntäcken med halvhals med och utan fyllning. Vi har regntäcken utan fyllning, 50g fyllning, 100gr fyllning samt 200g fyllning.

Vi har också täcken med fast helhals samt i normal halsskärning med avtagbar hals.

Vi får ibland frågor om regntäcken med fleecefoder. Vi har valt bort det, eftersom fleecefoder är svåra att hålla rena och ofta samlar på sig hår och smuts som inte går att få bort och riskerar skav på hästen. Täcken med 100 grams fyllning motsvarar ett normalvarmt fleecefoder. Alla våra täcken har glansigt foder i polyester för att minska risken för skav på hästen.

Stalltäcken

Vi har olika typer av stalltäcken i olika material. Vårt quiltade stalltäcke med halvhals eller fast helhals med 300 grams fyllning som är lätt i vikten och lätt att hantera. Det kan kännas tunnare än det är, eftersom det är quiltat (dvs sömmar sydda över täcket som också pressar ihop fyllningen i täcket), men det är garanterat med 300 grams fyllning.

Vårt fina ylletäcke med halvhals är populärt i hög kvalitet – varmt och andas bra. Vårt nyaste tillskott är ett härligt lätt våffeltäcke som skyddar mot t ex tävlingsfrisyren.

Vintertäcken

Våra vintertäcken är tjocka och härliga med 300 grams fyllning och finns i två varianter – halvhals och fast helhals. De har reflex i kantbandet runt om hela täcket för att man lättare ska kunna hitta hästen i hagen den mörka årstiden.

Reservdelar / Tillbehör

Det händer att täcken går sönder och vi har samlat på oss ett unikt sortiment av reservdelar så att du ska kunna laga dina täcken. Vi har tyg i flera färger, extra spännen och benremmar.

Vi har också utökat sortimentet med bogskydd att ha under täcket för att motverka bogskav. För dig som har en häst med bred bog har vi också bogförlängare.